Fatima Moallim, konstnär. Foto: Joakim Forsgren


Fatima Moallim föddes i Moskva 1992. Hon är självlärd bild -och performancekonstnär och med en imponerande meritlista är hon redan ett betydande konstnärskap på den svenska konstscenen idag.

Fatima Moallim är verksam i Stockholm där hon sedan 2012 arbetar med projektet ”Flyktinglandet”. Hennes konst kretsar kring berättelser om föräldrarnas flykt från Mogadishu på 1990-talet.

Grunden i hennes konstnärskap är teckning och performance. Med tunna och sköra linjer skapar hon ett starkt intryck och innehåll. Känslor och energier översätts direkt till canvas eller papper genom hela performance-processen. Oftast sker hennes performance i tystnad, som en ordlös bön. Moallim jobbar med rummets närvaro och fångar upp publikens energi samtidigt som hon blickar inåt och är lyhörd till processen där abstrakta figurer växer fram på duken.

Moallim har bland annat visats på Moderna Museet Stockholm, Göteborgs konsthall, Marabouparken, Zinkensdamm tunnelbannestation i Stockholm och på glasfasaden på Bonniers konsthall.

24 sep 2021 12:00 - 12:30

Fatima Moallim Performance


Backa

Välkommen till en unik konsthändelse på Ståhl Collection!

Konstvärldens nya, unga stjärnskott, Fatima Moallim kommer under Kulturnatten skapa ett platsspecifikt verk på Ståhl Collection i en tyst performance.

Performancen är uppdelad i fyra 30 minuters sittningar- kl. 12.00,  15.00,  16.30 och 18.00,  fredagen den 24 september, fri entré.  Resultatet av verket kommer kunna ses under lördagen den 25 september och framåt.

Fatima Moallim är självlärd bild- och performancekonstnär och med en imponerande meritlista är hon redan ett betydande konstnärskap på den svenska konstscenen idag.

Grunden i  Moallims konstnärskap är teckning, digitala verk och performance – där hon uttrycker sina känslor och översätter energier direkt till canvas eller papper genom hela processen. Oftast sker hennes performance i tystnad, som en ordlös bön. Moallim jobbar med rummets närvaro och fångar upp publikens energi samtidigt som hon blickar inåt och är lyhörd till processen där abstrakta figurer växer fram på duken.

  • Längd: ca 30 minuter. 25 personer/sittning.
  • Fri entré: max ett performancebesök/person
  • Förbokning via hemsida krävs för att komma in på din sittning.
  • Insläpp 20 minuter innan, se till att vara där i god tid innan din sittning. Dörrarna stängs kl.12.00.
  • Bokningen gäller endast till detta performance, resten av utställningen är stängd under fredagen. Utställningen är öppet som vanligt lördagen den 25 september kl.11.00-16.00.
  • Performancen kommer att filmas på plats som dokumentation och kommer visas publikt hos Ståhl Collection längre fram.

Corona-åtgärder
Vi har vidtagit åtgärder för att du ska få ett så tryggt besök som möjligt. Sittplatserna är uppställda med 1 meters avstånd mellan varandra. Handsprit finns vid kassa och toaletter. Städning av allmänna ytor kommer ske inför varje ny sittning. BOKA BILJETTER - 24 sep - 12:00

Detta evenemang är fullbokat.