INFERNO akt 1 med Daniel Jouseff, Kulturnatten 2022


Daniel Jouseff (1975) växte upp i Skövde men bor och verkar idag i Stockholm. Föräldrarna har syrianskt och palestinskt ursprung och flyttade till Sverige på 1960-talet. Daniel Jouseffs konstnärskap kretsar kring att utforska samhället och tillhörigheten i det och till landet man bor i.
INFERNO är både en början på något nytt men också en fortsättning på en dialog som startats i utställningar på bland annat Galleri Arsenalsgatan 3, på fastighetsbolaget Fabege och Skövde konsthall.

23 sep 2022 17:00 - 18:00

INFERNO- en performance med Daniel Jouseff


Backa

Daniel Jouseff möter Strindbergs verk INFERNO i en kraftfull performance som leker med orden men tar språket på allvar. Hur omformas språket? Hur översätts budskap? Hur kan en global värld kommunicera utan missförstånd? Hur viktigt är språket i en integration? Eller handlar verkligheten om något helt annat?

INFERNO är första akten i ett projekt som Daniel Jouseff arbetat i flera år. Det är en envägsdialog via Google translate i flera steg. Fler akter kommer att följa under åren som kommer.

Performancen på Ståhl Collection blir första gången INFERNO visas för publik.

Frågor kommer att väckas men svar lämnas till betraktaren att utforma.

Låt INFERNO inta dina tankar!

 

  • Längd: ca 40 minuter. Max 50 personer
  • Fri entré
  • Förbokning via hemsida krävs.
  • Insläpp från 16:40, se till att vara på plats i god tid. Dörrarna stängs kl.17.00.
  • Bokningen gäller endast till denna performance, resten av utställningen är stängd under fredagen. Utställningen är öppen lördagen den 24 september kl.11.00-18.00.
  • Performancen kommer eventuellt att filmas på plats som dokumentation och kommer visas publikt hos Ståhl Collection längre fram.


BOKA BILJETTER - 23 sep - 17:00

Detta evenemang är fullbokat.