26 mar - 2024

Jazzkväll med Isabelle Kongshaug Trio

Jazzkväll med Isabelle Kongshaug Trio

Jazz och konst i en magisk kombination.

Nyskriven jazz i traditionell stil. Det bjuder Isabelle Kongshaug Trio på under en unik konsertupplevelse på Ståhl Collection. Norrköpingsbaserade vokalisten och kompositören Isabelle Kongshaug har hörts i många olika sammanhang runt om i Östergötland, bl.a. på Crescendo tillsammans med AirCraft Big Band samt på Jazzklubben Boogaloo tillsammans med styrelsen. Hennes kompositioner hämtar inspiration från den amerikanska sångbokens klassiker. Med sig på scen denna kväll har hon pianisten Joel Persson Haag och basisten Axel Nyström.

Isabelle Kongshaug är utbildad vid Musikhögskolan Ingesund och Universitetet i Stavanger. 2019 släppte hon sin debut-EP med jazzbandet The Swede & The Sweet Swingers. Hon är medlem i den fritt improviserande vokalensemblen Vok Ens med två fullängdsalbum i bagaget. Hon har sjungit på scener och festivaler runtom i Skandinavien och är numera aktiv inom det östgötska musiklivet.

Joel Persson Haag är utbildad pianist vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Han har uppträtt både i Skandinavien och Storbritannien och, ursprungligen från Norrköping, har han en stark närvaro inom musiklivet i Östergötland. År 2017 släppte han albumet ”Kammarjazz på svenska” där hans musikaliska talang och passion för jazz lyser starkt igenom.

Axel Nyström är kontrabasist från Göteborg, utbildad på Skurups jazzmusikerlinje. Han har varit verksam i Norrköping sedan flera år och hans basspel kan höras i en rad olika konstellationer, bland annat på Jazzklubben Boogaloo där han också ingår i styrelsen.

Kvällens musiker:
Isabelle Kongshaug – vokal
Joel Persson Haag – piano
Axel Nyström – bas

Kvällens upplägg:
Dörrarna öppnas 17:45
18:00-19:00 konsert.
Konsthallen har öppet till kl 20:00, så passa på att titta på konsten efter konserten.

Pris, ordinarie: 140 kr.

Studentpris: 70 kr

Betalning sker på plats i konsthallen.

Datum: 26 mar - 2024
Tid: 18:00 - 20:00

BOKA BILJETTER

Detta evenemang är fullbokat.