10 okt - 2023

Kammarmusik på Ståhl Collection

Kammarmusik på Ståhl Collection

Norrköpingsfödda flöjtisten Laura Michelin återvänder till sin hemstad för att spela kammarmusik tillsammans med pianisten Pontus Carron. Hon inleder därmed ett samarbete med Ståhl Collection där unga musiker får möta Norrköpingspubliken i en spännande miljö.

Laura har, efter sin skoltid i Norrköping, utbildat sig på musikhögskolorna i Stockholm och München och är sedan 2023 stämledare i Sveriges Radios Symfoniorkester. Hon vann 2020 det prestigefulla Solistpriset – Sveriges största tävling för unga instrumentalister och sångare. Detta har lett till solistuppdrag med Sveriges symfoniorkestrar, kammarmusicerande över hela landet och uruppföranden av musik tillägnad Laura.

Hon inleder denna serie tillsammans med Pontus Carron, en av Sveriges mest lovande unga pianister. Pontus – utbildad vid musikhögskolan i Stockholm samt vid Edsbergs Musikinstitut – har trots sin ålder ofta framträtt som solist, bl. a med Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Filharmonikerna. I december 2023 uppträder han för första gången med Norrköpings Symfoniorkester och firar Rachmaninoffs 150-årsjubileum. Han spelar gärna kammarmusik och har gästat kammarmusikfestivaler både i Sverige och internationellt.

Tillsammans spelar de vid detta konserttillfälle musik de nyligen spelat in på skiva: svenska violinsonater för första gången i version för flöjt och piano.

 

Insläpp sker kl 18:00. Konserten startar 18:30 och håller på i ca 90 min inklusive en kort paus. 

Passa på att gå runt i konsthallen innan konserten börjar!

Pris: 250 kr/person. Betalas på plats i konsthallen.

 

Datum: 10 okt - 2023
Tid: 18:00 - 20:00

BOKA BILJETTER

Bokningen är stängd för detta evenemang.