28 apr - 2022

Magisk musikafton hos Ståhl Collection

Magisk musikafton hos Ståhl Collection

Magisk vårkonsert på Ståhl Collection med Malou Meilink och Backa Hans Eriksson

Fairytale – Sagolik Musik är Malou Meilink och Backa Hans Eriksson. De spelar musik som talar till sinnet och konserterna är i hög grad en vacker upplevelse för såväl öga som öra. Repertoaren är hämtad från medeltid, renässans och barock fram till nutida musik, blandat med inslag av folklig tradition och egna kompositioner.

Malou Meilink spelar alla blockflöjter, från den lilla sopraninon till basblockflöjt. Backa Hans Eriksson spelar kontrabas och gitarr. Kombinationen av instrumenten bjuder på ett musikaliskt möte utöver det vanliga och skapar stor klanglig variation för lyssnaren.

All musik är arrangerad av Malou & Backa Hans speciellt för duon. -Stämningsskapande, medryckande och kontemplativ.

Malou är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har varit medlem i ensembler som Westra Aros Pijpare, Svenska Blockflöjtskvartetten, Capella Nuova och Belgrade Baroque. Hon har varit studiomusiker på skiva och film, till exempel är det hennes flöjtspel ni hör i Ronja Rövardotter. Malou har även komponerat musiken till TV-serierna En Ö i Havet och Lasermannen.

Backa Hans är också utbildad vid Kungliga Musikhögskolan samt vid Musicians Institute i Los Angeles. Han har varit frilansmusiker på såväl kontrabas som elbas och turnerat samt spelat in med vitt skilda artister som Ulf Lundell, Ted Gärdestad, Lisa Ekdahl, Peter LeMarc, Nordman, Mamma Mu och Kråkan, Anders Widmark, CajsaStina Åkerström, Helen Sjöholm och Povel Ramel.

 

Datum: Torsdag 28/4

Tid: 18.00-20.00 (Insläpp 17.45)

Förbokade biljetter 250 Kr. Förboka biljett nedan, köp sker på plats i kassan. Vi tar endast betalt med kort eller swish.

Upplägg: Musikunderhållning 45-55 minuter. Efter konserten berättar Mikael Ståhl om några utvalda verk, sedan finns det möjlighet att gå runt och uppleva resten av samlingen.

 

 

Datum: 28 apr - 2022
Tid: 18:00 - 20:00

BOKA BILJETTER

Bokningen är stängd för detta evenemang.