29 sep - 2023

Performance med Linn Fernström

Performance med Linn Fernström

Med kroppen som upplevelsecenter

Denna kulturnatt bjuder vi in till något alldeles speciellt. Den folkkära konstnären Linn Fernström gästar oss i en unik performance tillsammans med sin danspartner Aldo Villanueva.

Linn Fernström beskriver med egna ord sin performance så här:

Det brukar heta att man jobbar med händerna men i själva verket är det hjärnan som styr vad händerna gör.

Det är hantverket via händerna som har gjort oss människor till de intelligenta varelser vi är idag. Det är så vi utvecklade hjärnan så att vi idag kan läsa böcker och programmera datorer. Trots att det nu är hajpat att gå en keramikkurs på fritiden så gör vi mindre jobb med våra händer. Och utrycker oss mindre via hantverk än vad vi gjort tidigare i historien.

Via dansen lär vi oss att uppfatta signaler från föraren som får följaren att göra rörelser så att det blir en dans där två blir ett.

I måleriet blir duken föraren och jag blir följaren i en värld som stiger ut i rummet likt medeltidens bildrum i ikonerna.

När vi tittar på rörelse i sport och dans och jag vill även hävda i måleriet, så finns det en upplevelse i våra kroppar av att vi hoppar höjd, dansar, eller är del i målandet av att måla en målning. Vi får följa med i penseldragen som ger formen.

Det mår vi som människor bra av att ta del av och utföra.

 

Begränsat antal platser. Endast föranmälan.

Fri entré.

Datum: 29 sep - 2023
Tid: 18:00 - 19:00

BOKA BILJETTER

Detta evenemang är fullbokat.