Slow Art Day skapades 2010 som ett ideellt initiativ. Syftet med rörelsen är att stanna upp och ta sig tid att verkligen se och känna in konsten. Sedan starten har museer och konsthallar över hela världen deltagit med visningar och programpunkter på olika sätt. 2023 infaller Slow Art Day den 15:e april.

Visningen är det första gemensamma evenemanget mellan Norrköpings Konstmuseum och Ståhl Collection. Det känns väldigt roligt och vi hoppas på fler samarbeten framöver – mer konst till folket helt enkelt!

12 apr 2023 12:30 - 15:00

Slow Art! Visning i samarbete med Norrköpings konstmuseum


Backa

Visste du att den genomsnittliga tiden för att titta på ett konstverk på en utställning är mellan 15 och 30 sekunder? Hinner du verkligen uppleva konsten på så kort tid?

Ståhl Collection och Norrköpings Konstmuseum välkomnar er till en gemensam visning som ger er tid att verkligen se konsten. Det blir en visning i långsamt tempo där vi tittar, diskuterar och reflekterar tillsammans om verken. Sammanlagt tittar vi på 10-12 konstverk.

Visningen utgår från Norrköpings Konstmuseum och tar er genom flera av de offentliga konstverk som finns i Norrköpings stadskärna. Väl framme vid Ståhl Collection fikar vi tillsammans innan vi tittar på ytterligare verk inne i konsthallen.

Kostnad 250 kr/person. Fika ingår (kaffe/te och bulle).

Datum och tid: 12/4, kl 12:30-15:00.

Begränsat antal platser, endast föranmälan via Ståhl Collections hemsida.

Observera att första delen av visningen sker utomhus så tänk på kläder efter väder!

 

Upplägg:

12.30: Samling vid Konstmuseets entré.

12.30-13.30: Visning av ett antal verk under promenad  genom staden med Konstmuseets pedagog.

13.30: Ankomst Ståhl Collection där det bjuds på enklare fika. Betalning sker när ni anländer till konsthallen.

14.00 – 14.50: Visning av ett antal utvalda verk på Ståhl Collection med konsthallens personal.

Ståhl Collection öppnar för allmänheten kl. 15:00. Efter visningen går det bra att dröja sig kvar och titta på mer konst om man så önskar.BOKA BILJETTER

Bokningen är stängd för detta evenemang.